tiistai 14. huhtikuuta 2015

Matkustusdokumentit check

Nyt on kaikki häämatkalle tarvittavat matkustusdokumentit kunnossa, jeij! Viime viikolla sain uuden passin ja eilen tein jenkkeihin matkustamiseen vaadittavan ESTAn, joka meni suoraan hyväksytysti läpi. Kaikki lentoliput ostimme jo viime vuonna hyvissä ajoin. Passin hankkiminen ja ESTA olisi ollut hyvä laittaa ihan kunnolla ylös to do-listalle, mutta en ole muistanut. Onneksi sentään muistin hoitaa nämä asiat :D Se lienee tärkeintä.

kuva

Oli muuten ihan järkyttävä hulabaloo se uuden passin hankkiminen. Vanha (jo viime elokuussa vanhaksi mennyt woooops) passini ei ollut siru/sormenjälkipassi, joten en pystynyt tekemään hakemusta netissä (joka muuten on mieletön harppaus järkevämpään suuntaan passiprosessissa!). Kuten varmasti jokainen pääkaupunkiseudulla asuva ja passia hakenut henkilö tietää, passin hakuprosessi on aivan katastrofaalisen ruuhkautunut. Suraavat vapaat ajat on 1,5 kuukauden päähän, eikä silloinkaan ole välttämättä sitä juuri sinulle sopivaa aikaa jäljellä vaan joudut ottamaan ajan esim. keskellä päivää.
 
 
No mun aikatauluun tällainen juttu ei oikein sopinut, sillä toukokuun alussa pitää päästä lähtemään työmatkalle Tanskaan ja olihan se ESTAkin ihan kiva saada hyvissä ajoin tehtyä. Ei muuta kun anivarhain aamulla Pasilan poliisilaitoksen ovelle jonottamaan, jotta saa hyvän vuoronumeron jolla sitten pääsee tiskille tekemään passihakemusta. Olin siis eräänä keskiviikkoaamuna klo 07.22 siellä poliisilaitoksen ovella (poliisilaitos aukeaa klo 08.00), eikä tarvinnut kyhjöttää kuin muutama minuutti kun jo seuraava jonottaja saapui paikalle. Reilun kymmenen minuutin jälkeen takanani oli jo varmaan 10 ihmistä. Heistäkin se vuoronumeron 10 saava henkilö joutui odottelemaan vuoroaan varmasti reilusti yli tunnin. Tämän kerron kokemuksesta, sillä kokeilin onneani jo kerran aikaisemminkin ja saavuin paikalle klo 8.15 ja sain vuoronumeron 28. Lähdin 9 maissa pois sillä siinä vaiheessa oli menossa nro 5, joten olisin saanut odotella to-del-la pitkään omaa vuoroani ja töihinkin piti vielä mennä....

kuva


All in all, nyt on kaikki liput ja laput kunnossa ja voidaan keskittyä matkan ja häiden fiilistelyyn ja hoitamaan loputkin häihin liittyvät jutut pois alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin! :)