sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kirkkomusiikki

Olen viime aikoina kuunnellut aika paljon kirkkomarssikappaleita ja koittanut makustella, mitkä olisivat sopivia meille. Haluan sekä sisääntulokappaleen, että ulosmarssin soitettavan uruilla, se on jotenkin niin mahtipontisen upean ja juhlavan kuuloista. Mies ehdotti myös yhdeksi vaihtoehdoksi jousikvartetin hommaamista, mutta urut on mulle ihan ehdoton juttu. Sisääntulomarssi on tietty tärkeämpi, joten olen keskittynyt vähän enemmän sen löytämiseen. Jotenkin yllätyin siitä, kuinka vähän uruilla soitettavia sisääntulomarsseja on. Laitan tähän niitä mitä olen löytänyt.

Sisääntulomarssit

Toivo Kuula - Häämarssi. Vaikka tämä onkin tosi kaunis kappale, se on mun mielestä jotenkin vähän surumielisen kuuloinen. Ei jatkoon.


Erkki Melartin - Juhlamarssi Prinsessa Ruususesta. Iki-ihana, yksi tunnetuimmista häämarsseista Suomessa. Kun kuuntelen tätä saan kylmiä väreitä ja herkistyn ajatuksesta, että marssisin isäni kanssa tämän soidessa kirkon käytävää. Todellakin jatkoon!

 
 
Prince of Denmark's March. Kun kuulin tän ekan kerran, en tiennyt kappaleen nimeä, mutta ajattelin että onpas jotenkin tosi kuninkaallisen kuuloinen kappale. Noh kumma juttu, tämä oli mm. Prinsessa Dianan sisääntulomarssi :D Kappale on parhaimmillaan mun mielestä trumpeteilla soitettuna (trumpet voluntary). Mjaa, ei ehkä kuitenkaan jatkoon. Ei aiheuta samanlaisia väristyksiä kuin Prinsessa Ruusunen.
 Ulosmarssit

Edward Elgar - Pomp and Circumstance. Nätti kappale. Työkaverini suositteli tätä mulle kun kysyin vinkkejä häämarsseiksi. Mahdollisesti jatkoon.Mendelsson - Wedding March. Liian käytetty, mulle tuli ekana mieleen tästä että täähän soi kaikissa piirretyissä ja sketseissä joissa viitataan häihin. Ei jatkoon.

 
 
Coldplay - Viva la Vida. Ulosmarssina voisi olla joku "vähän" modernimpikin veto. Mun mielestä tää Coldplayn biisistä tehty urkuversio on aivan mahtava! Jatkoon! Tietty ei voi olettaa, että jokainen kanttori osaa tämän soittaa, joten täytyy tarkistaa olisiko tämä mahdollinen. Kannattaa kelata video kohtaan 00:30, kappale alkaa vasta siitä kohtaa.
 
 
 
Gigi d'Agostino - L'amour toujours. Hah kuka yllättyi tästä?! :D Mun mielestä tää on aivan mieletön! Jatkoon! Mutta tässä piilee sama juttu kuin Viva la Vidassa, eli vielä ei voi tietää suostuuko/osaisiko kanttori soittaa tätä.
 
 
 
Molemmat näistä modernimmista kappaleista sopisi teemaltaankin häihin, joten täytyy toivoa, että toinen näistä onnistuisi!
 

4 kommenttia:

 1. Mäkin oon tota Prinsessa Ruususta miettinyt vihkimisen alkuun, se on kyllä niin ihana ja tulee hyvät muistot lapsuudesta mieleen :) Mutta siis noissa ulosmarsseissa toi Gigi d'Agostinon biisi oli ihan mielettömän makee uruilla! Osaispa teijän kanttori soittaa ton tai olispa vaikka valmis opettelee. Multa ehdottomasti ääni sille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se olis kyllä aivan mahtavaa jos noista jomman kumman saisi ulosmarssikappaleeksi! Se olis tosi spesiaali juttu, jonka vieraat varmasti noteeraisi ja muistaisi!

   Poista
 2. Minulla meinasi kyynelkanavat aueta, kun kuuntelin Viva la vidan. Huh. Aivan huikea. Sisääntulomarssiksi on kaavailtu juurikin Prinsessa Ruususta. Päätin jo joskus varmaan kymmen vuotiaana, että se tulee olemaan häämarssina, jos ikä kuuna päivänä astelen alttarille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se on kumma kun tietyt nimenomaan uruilla soitetut kappaleet vaan käy tunteisiin niin herkästi! :D Ja mieti kun se Viva la Vida soitettaisiin vielä kunnon uruilla, eikä tuollaisilla syntikka-uruilla (tai mun korvaan noissa oli tosi paha syntikka-soundi), sitten se vasta upea olisikin!!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin! :)