lauantai 17. toukokuuta 2014

Kirkon varaus

Viikko sitten sunnuntaina oli deadline vihkiaikatoiveiden ilmoittamiselle Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoihin. Siispä viime lauantaina, hyvissä ajoin as always, suuntasimmekin pienelle katselmus kierrokselle pariin kirkkoon, koska kumpikaan meistä ei ollut käynyt niissä kirkoissa sisällä joita olimme ajatelleet vihkikirkoksemme. Helsingin Tuomiokirkkoseurakuntaan kuuluu seuraavat kirkot:

 • Helsingin Tuomiokirkko
 • Vanha Kirkko
 • Johanneksenkirkko
 • Mikael Agricolan kirkko
 • Suomenlinnan kirkko

Näistä meidän suosikeiksi oli noussut Tuomiokirkko ja Johanneksenkirkko, jotka tosiaan käytiin katsastamassa viime lauantaina. Alunperin mun one and only vaihtoehto oli Tuomiokirkko, mutta nyt kun näin Johanneksenkirkon kunnolla ulkoa ja sisältä se nousi aika tasoihin Tuomiokirkon kanssa. Nämä kaksi on tyyliltään tosi erilaiset, kuitenkin yhdistävänä tekijänä mahtipontisuus ja iso koko. Johanneksenkirkkohan on Suomen suurin kivikirkko (porukkaa mahtuu n. 2300!!) ja Tuomiokirkko on, noh, Tuomiokirkko :D Se on niin kaunis valkoinen upeus siellä kukkulan päällä... 
Lopulta päädyttiin laittamaan vihkiaikatoiveissa Johanneksenkirkko ykkösvaihtoehdoksi. Toiveet menee meillä niin että ensin on Johanneksenkirkko klo 15, sitten Tuomiokirkko klo 15, sitten Johannes klo 14 jne... Se mikä sai meidät lopulta ihastumaan enemmän Johanneksenkirkkoon, oli sen sisäänkäynti. Tähän kirkkoonhan mennään suoraan etupuolelta kahden upean tornin "välistä" ja kirkon käytävä menee siis edestä taakse. Kirkon piha oli myös tosi upea! Edustaa reunustaa upeat puut ja hääauton saa hienosti kaarrettua kirkon eteen. Tuomiokirkkoon sen sijaan mennään tavallaan sivuovesta, ei suinkaan niiden kuuluisien portaiden yläpäässä olevasta ovesta. Tämä tuli mulle ihan yllätyksenä (ja pienoisena pettymyksenä) että Tuomiokirkon keskilaiva on sivusuuntainen, jotenkin oletin että pääovi olisi se edestä katsottuna oleva ovi. Lisäksi ulko-oven edusta on mun mielestä aika mitäänsanomaton pieni kivetty tasanne. Ja muuten Tuomiokirkon ulkopuolelta saatava kuva sen koosta on aika hämäävä, porukkaa mahtuu sisään Johanneksenkirkkoon verrattuna n. 1000 vähemmän eli n. 1300 joka on about saman verran mitä Vanhaan kirkkoon. Ei arvaisi ulkoa katsottaessa vai mitä!
Varausprosessi oli muuten oikein toimiva! Seurakunnan nettisivuilla vaan laitettiin molempien henkilöiden tiedot ja listattiin kirkot ja vihkiajat. Järjestystä pystyi myös kätevästi muuttamaan siirtämällä jotain vaihtoehtoa listalla ylös tai alas.

Vielä jonkin aikaa joudutaan jännittämään tietoa siitä missä kirkossa meidät tullaan vihkimään, vahvistus pitäisi tulla viimeistään 23.5.

Kuvat: 1. Oma 2. kuva 3. kuva

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti saatte mieleisenne vihkiajan. Me laitettiin tuohon hakuun Tuomiokirkkoa ja Vanhaa kirkkoa 8 eri aikaa. Saatiin niistä vaihtoehdoista kuudes, eli Tuomiokirkko ja klo 16. Ihan hyvä, täytyy olla tyytyväinen että päästään vihille mun unelmien kirkossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhöö meilläkin kuudes vaihtoehto olisi itseasiassa Tuomiokirkko klo 16 :D Toivon kyllä että saadaan ykkösvaihtoehto.... Jotenkin tuntuu että tuntikin sitä aiemmin olisi jo tosi aikasin ja taas tunti myöhemmin tuntuu tosi myöhältä. Ja sit me laitettiin vähän niinkun hätävarana sinne listan loppupäähän kolme eri aikaa Vanhaan kirkkoon just in case jos vaikka joku noista ekasta kuudesta ei natsaakaan, ettei jäädä sitten kokonaan ilman. Jännittää kyllä tosi paljon että mikä sieltä osuu omalle kohdalle!!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin! :)